Cultivating uncertainty

CULTIVATING UNCERTAINTY, 1×1 meter, kull, akryl, oljemaling, pastellkritt.

Dette maleriet har tittelen CULTIVATING UNCERTAINTY, inspirert av en artikkel skrevet av den tyske gestaltterapeuten Frank-M. Staemmler (1994/1997).

Jeg har holdt på med dette maleriet i flere år, og jeg liker den lange prosessen, at det vokser fram… Jeg startet med akrylmaling og kull og fortsatte med oljemaling. Å kultivere usikkerhet, altså ‘å-ikke-vite’, ikke ha forutinntatt mening/holdning, er for meg et av kjerne-prinsippene både i kunsten og i gestaltterapi. I møte med en klient, som i møte med maleriet. Vi er hverandres omgivelser og dialogen kan begynne.

Staemmler, Frank-M. (1997) Cultivated Uncertainty – An attitude of Gestalt Therapists, British Gestalt Journal 6/1, 40-48)

Skrevet av

Siv Johanne Hansteen

Jeg er gestaltterapeut MNGF og kunstner. Jeg har atelier og terapipraksis i Gamlebyen, Fredrikstad. I denne bloggen skriver jeg om gestaltterapi-teori og relaterte emner, og illustrerer bloggen med kunsten min. Jeg jobber med ulike teknikker og materialer: tegning, maleri, collage, leire og glass. Kunsten min kan du også se på min kunst-hjemmeside som har adresse: sivjohannehansteen.wordpress.com, og også har sin egen lille blogg.